top of page

Shakti


20 januari 2023

Ik ben verslaafd ! En ik geef het graag toe, zonder schuldgevoelens. Ooit gehoord van spijkermatjes ? Ja, zoals de fakirs, maar dan iets minder extreem.

Er bestaan tegenwoordig shakti-matjes. Shakti is een van de hindoegoden en dat doet het allemaal een beetje mysterieus klinken, maar het is niet meer dan een naam die eraan gegeven wordt.

Jaren geleden heb ik na een getuigenis van een mede-yoga-studente mijn nieuwsgierigheid laten spreken. Ik was onmiddellijk verkocht. Het is intussen al mijn tweede matje, want de plastiek noppen begonnen te verslijten.

Het zijn dus matjes met harde plastieken puntige noppen erop. Vergis je niet, het zijn wel degelijk harde punten. En hoe minder erop staan-er zijn verschillende levels-, hoe intenser de ervaring.

Waarom zou een mens daar in hemelsnaam op willen liggen ? Het is heel bizar, maar het voelt goed…na een tijdje. Het is namelijk zo dat je eigen lichaamsgewicht drukt op die noppen en dat zorgt voor een goede doorbloeding. Eens de eerste pijnprikkels voorbij zijn, dan volgt de ontspanning, dan wordt je beloond met endorfinen. Vandaar de verslaving…Je laat spanning los doordat je de pijnprikkel enkel kan controleren door naar binnen te gaan (en stil te liggen). Je masseert acupunctuurpunten en lost zo energieblokkades op. Het ontspant de spieren en zorgt voor een grote doorbloeding.

Het is mijn tweede favoriete compagnon als ik ’s nachts eens wakker wordt. Het is al meer dan eens gebeurd dat ik 4 uren later pas wakker wordt, nog steeds op het matje (met een rode rug, vol putjes) . Dit helpt om je echt diep te ontspannen en zodoende diep te slapen. Gedaan met wrikkelen.

Zelf heb ik hier geen financieel voordeel bij, ik ben geen aandeelhouder ofzo, maar ik vind dat de wereld dit moet leren kennen. Het is niet extreem duur, het vraagt geen batterij of stekker, probeer het gewoon.

Online kan je al verschillende versies kopen, en er zal misschien niet veel verschil zijn, maar ik heb goede ervaringen met deze site : www.shaktimat.eu . Ik geef het gewoon mee. 
20/01/2023


bottom of page